Darmowy​ ​Program​ ​PIT​ ​dostarcza​ ​Instytut​ ​Wsparcia Organizacji​ ​Pozarządowych​ ​w​ ​ramach​ ​projektu​ ​PITax.pl​ ​dla​ ​OPP.

KRS

Oddział Zachodniopomorski

Stargard Szczeciński: surówki, zboża i owoce

31.01.2012, Zadbaj o Zdrowie z ChSCh

28 stycznia odbyło się kolejne spotkanie Szkoły Zdrowego Gotowania prowadzonej przez filię Chrześcijańskiej Służby Charytatywnej (ChSCh) w Stargardzie Szczecińskim. Tym razem na uczestników czekał pokaz przyrządzania oraz degustacja smacznych i szybkich potraw obiadowych.

– Na naszym obiadowym talerzu powinno znajdować się 54% surówek. Pozostałe 46% mogą stanowić ziemniaki, kasze oraz kotlety, ale koniecznie… wegetariańskie! – przekonuje Urszula Rusin, kierownik filii Chrześcijańskiej Służby Charytatywnej (ChSCh) w Stargardzie Szczecińskim.   

Kotlety z pszenicy i soczewicy oraz pulpety z orzechów z dodatkiem ziemniaków i surówki  wystarczyły do przygotowania trzech smacznych dań obiadowych. Dodatkowo wolontariusze zaprezentowali przykład „obiadu na szybko”.

– Kromka chleba pełnoziarnistego, pasztet z soczewicy, talerz surówki i sok pomidorowy to przepis na szybki i, co ważne, pełnowartościowy obiad – mówi Urszula Rusin.

Szkołą Zdrowego Gotowania pokazywała już, jak upiec domowy chleb i jak przygotować obiad. A na następnym spotkaniu… dania śniadaniowe.

Czytaj więcej o projekcie Zadbaj o Zdrowie z ChSCh.

(aw)

Pomóż nam

Kontakt

Chrześcijańska Służba Charytatywna
Oddział Zachodniopomorski
ul. Mariacka 4
70-547 Szczecin

Nr konta bankowego:
23 2030 0045 1110 0000 0270 6670

Tel.: (+48) 22 34 99 935
E-mail:

Zgłoś uwagę do strony

Ta strona używa plików Cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na ich używanie. Czytaj więcej »
Zamknij